خبرخوان

نوشته های بلاگ  "2024"  از "شهریور"

گزارش هجدهمین کنگره ملی و چهارمین کنگره بین المللی علوم زراعت و اصلاح نباتات ایران
گزارش   هجدهمین کنگره ملی و چهارمین کنگره بین المللی علوم زراعت و اصلاح نباتات ایران
20لغایت 22 شهریور ماه ، دانشگاه فردوسی مشهد این کنگره که در فضای بسیار علمی و مطلوب در دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد برگزار گردید از نقطه نظر نوع برگزاری تفات های بسیار چشم گیری با بقیه کنگره ها داشت. نکات مهم آن که آنرا منحصر به فرد می نمود بشرح ذیل بود.
بذور مرتعی جدید کدامند
بذور مرتعی جدید کدامند


بذور مرتعی که در حال حاضر به صورت سنتی در مراتع کشت می شود عبارتند از: 
آگروپایرون ها، بروموس،اسپرس،ماشک و یونجه های یکساله و یونجه دائمی
اما در این میان بذوری وجود دارد که بسیار با اهمیت و با ارزش هستند ولی کمتر در منابع طبیعی و آبخیزداری ها جایگاه  دارد که عبارتند از:
کوخیا پروستراتا ،سالسولاریجیدا،پوتریوم(توت روباهی)،اسپرس وحشی(ملانوتریکا)،چاودار چند ساله یاسکاله مونتانوم و شبدر قرمز که هر کدام به نوبه خود می تواند راهگشا و موثرباشد و در اصلاح و احیاء مراتع نقش ارزنده ای بازی نماید.

همه چیز در مورد سنبله نقره ای
همه چیز در مورد سنبله نقره ای
سنبله نقره ای با نام علمی Stachys byzantina گیاهی علفی یک تا چند ساله از سرده عروس کوهی از تیره نعناعیان است که برخی این گیاه را گوشه بره می نامند. گفته می شود این گیاه اولین بار در کشور انگلستان کشت شده است و بومی جنوب غربی آسیا، جنوب و مرکز ترکیه، شمال غربی سوریه و لبنان است. حدود 95% نیاز از سنبله جهان از کشور هلند تولید می شود. از این رو به این گل سنبله هلند هم گفته می شود. برگها و ساقه های این گیاه به رنگ نقره ای سبز است به همین دلیل این گیاه به سنبله نقره ای معروف است. سنبله نقره ای به عنوان گیاهان چند ساله مقاوم به خشکی کاندید مناسبی برای باغ های صخره است. این گیاه به نام صور اسرافیل نیز شناخته می شود.
همه چیز در مورد دم شیر
همه چیز در مورد دم شیر
گیاه دم شیر با نام علمی Leonurus cardiaca نام یک گونه از تیره نعناعیان است این گیاه یکی از قدیمی ترین گیاهان مورد استفاده بشر است. دم شیر گاهی علفی و چند ساله است . این گیاه با نام های دیگری مانند دم شیر قلبی، فراسیون القلب زنب الاسه و گندنای دشتی شناخته شده است. پراکندگی این گیاه در مرکز و غرب اروپا، شمال آسیا، شمال آفریفا، انگلیس و مناطق بالکان گزارش نشده است. پراکندگی این گیاه در ایران در استانهای گیلان، آذربایجان شرقی و غربی، اصفهان، کرمان، خراسان و شمال تهران می باشد. دم شیر گیاهی داروئی و معطر نیست و برخلاف بقیه نعناع ها بوی نا مطبوع و طعم تلخی دارد.
Filters
Sort
display